MI IS AZ A SPINNING® PROGRAM?

EDZŐK: ANDREW, ANDI, ESZTER, KATA

A Spinning® Program egy, a kerékpározás mozgásformájára épített csoportos kardió tréning. A tekerés egy speciális eszközön, a Spinner® kerékpáron történik, mely tökéletesen visszaadja a kinti kerékpározás élményét, és biztosítja a Vendégek testalkatának megfelelő pontos, személyre szabható beállítást. Az óra nem más, mint egy virtuális utazás, ahol a résztvevők ugyanarra a zenére közösen dolgoznak, mégis mindenki a saját útján halad. A program filozófiája, hogy ez nem csak egy fizikai tevékenység, hanem  - a tekerés ciklikussága miatt szinte automatikusan végrehajtott mozdulatok mellett - fejben is ki tudsz kapcsolni. Csak visz magával a zene és közben teljesen el tudsz lazulni, ezért a stressz oldására is tökéletes.

Fontos, hogy Spinning® Programban nincs koreográfia, csak a szabadban történő tekerés során használt természetes mozgások, ezért nincsenek külön kezdő, haladó szintű órák, bárki be tud kapcsolódni, és már az első alkalommal élvezni tudja a közös tekerést. A másik nagyon fontos dolog, hogy mindenki saját magának állítja a tekerés nehézségét, így maximálisan élvezve a csoportos mozgás adta húzóerőt, de mégis egyénre szabva - a saját határainak figyelembevételével - tudja végezni az edzéseit.

A Sprinning® óra nem verseny, ha valami túl nehéz, vagy túl megerőltető, az oktató mindig biztosít egy könnyebb alternatívát, hogy mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelően tudjon dolgozni.

A Spinning® Program tökéletes a hatékony zsírégető zónában történő edzésekhez, mely segít az ideális testtömeg elérésében...

A program sikere tehát az egyszerűségében (hisz kerékpározni mindenki tud) és személyre szabhatóságában rejlik, valamint abban, hogy segít kialakítani egy harmonikus egyensúlyt a test és az elme között, így nem csak fizikai, hanem mentális felfrissülést is biztosít a résztvevőknek.

A SPINNING® ÓRÁK FELÉPÍTÉSE

Az órák során a tekerés három jól elkülöníthető részre bontható.

Az első rész egy bemelegítés, mely fizikailag felkészíti a szervezeted az edzésre és mentálisan pedig ráhangol a tekerésre. Ezt követi az edzés fő része, mely során valamely képesség fejlesztésére fókuszálva történik a tekerés. A végén pedig egy könnyed levezetés segít abban, hogy a szervezet (a keringés) optimális módon térjen vissza a normális szintre. A tekerés lezárásaként egy minden megdolgoztatott izomcsoportra kiterjedő nyújtás segíti az izmok regenerálódását.

TOP