JÓTÉKONYSÁGI VERSENY ÁLTALÁNOS ISKOLÁK RÉSZÉRE

Idén első alkalommal rendezzük meg a régió iskoláinak szóló játékos sportversenyünket, melyen a döntő első 3 helyezettje között 1.000.000 Ft kerül kiosztásra!

IDŐPONTOK

ELŐDÖNTŐK: 2017. DECEMBER 10., VASÁRNAP 9:00-12:00 ÉS 13:00-16:00
DÖNTŐ: 2017. DECEMBER 16., SZOMBAT 9:00-15:00

DÍJAZÁS

A VERSENY ELSŐ HÁROM HELYEZETT ISKOLÁJA KÖZÖTT A DÖNTŐBEN AZ ARËNA TÖRÖKBÁLINT, MINT SZERVEZŐ 1.000.000 FORINTOT OSZT SZÉT AZ ALÁBBIAK SZERINT:
I. HELYEZETT: 600.000 FT
II. HELYEZETT: 300.000 FT
III. HELYEZETT: 100.000 FT

A DÖNTŐSÖK

AZ ELSŐ ELŐDÖNTŐBŐL A KÖVETKEZŐ ISKOLÁK JUTOTTAK A DÖNTŐBE:
HERMAN OTTÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, BUDAÖRS
RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA, BIATORBÁGY
ZIMÁNDY IGNÁC ÁLTALÁNOS ISKOLA, TÖRÖKBÁLINT

A DÉLUTÁNI ELŐDÖNTŐBŐL PEDIG A KÖVETKEZŐ HÁROM SULI JUTOTT BE:
KESJÁR CSABA ÁLTALÁNOS ISKOLA, BUDAÖRS
BLEYER JAKAB NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA, BUDAÖRS
EÖTVÖS JÓZSEF NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÓSD

AZ ELSŐ ELŐDÖNTŐ RÉSZTVEVŐI VOLTAK:
1. ZIMÁNDY IGNÁC ÁLTALÁNOS ISKOLA, TÖRÖKBÁLINT
2. HERMAN OTTÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, BUDAÖRS
3. ÉRDLIGETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÉRD
4. TELEKI SÁMUEL ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÉRD
6. RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA, BIATORBÁGY
A MÁSODIK ELŐDÖNTŐ RÉSZTVEVŐI VOLTAK:
1. KESJÁR CSABA ÁLTALÁNOS ISKOLA, BUDAÖRS
2. BLEYER JAKAB ÁLTALÁNOS ISKOLA, BUDAÖRS
3. KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÉRD
4. EÖTVÖS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÓSD
5. BIATORBÁGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, BIATORBÁGY

CSAPATOK

A csapatot az alsó tagozatos diákokból kiválasztott 28 gyermek (minden évfolyamból 6-6 fő játékos plusz 1-1 fő cserejátékos, vagyis 4x7 fő) alkotja. Évfolyamonként 3 fiú és 3 lány tanulónak kell bekerülnie a 24 fős alap csapatba. A cserejátékos neme tetszőleges.
A játékosok életkorára vonatkozó megkötések:
I évfolyamosok közül az a tanuló kerülhet a csapatba, aki 2010. január 1. után született.
II. évfolyamosok közül az a tanuló kerülhet a csapatba, aki 2009. január 1. után született.
III. évfolyamosok közül az a tanuló kerülhet a csapatba, aki 2008. január 1. után született.
IV. évfolyamosok közül az a tanuló kerülhet a csapatba, aki 2007. január 1. után született.
Létszámhiány esetén fiatalabb gyermek szerepelhet a nála idősebb korcsoportban, de idősebb nem játszhat a fiatalabb korcsoportban!
A csere (tartalék) játékosokat is regisztrálni kell a mellékelt lapon. Amennyiben valamely gyermek betegség, vagy sérülés miatt nem tud részt venni a játékban, helyette új játékos nevezhető, de a nevezési lapon szereplő adatokkal (név, évfolyam, születési idő, diákigazolvány másolat) a változást jelezni kell felénk. Minden iskolának minden korosztályból kell csapattagot indítania.
A csapatokat tetszőleges számú pedagógus kísérheti, akik azonban a játékban csak a pálya szélén, külső segítőként vehetnek részt, a feladatok végrehajtásában nem.
A döntőre az iskola nem köteles ugyanazt a csapatot nevezni, mint amellyel az elődöntőn rajthoz állt. A döntő előtt a döntőbe jutott csapatoktól ismételt névsort kérünk majd.

FELADATOK

ELŐDÖNTŐ 2017. DECEMBER 10.
VERSENYKIÍRÁS, SZABÁLYZAT, FELADATOK, PONTOZÁS

A VERSENY MENETE

PÁLYAKIOSZTÁS:
A csapatok pályán való elhelyezkedését sorsolással döntjük el. Minden iskolából egy résztvevő diák kihúzza az 1-től 5-ig beszámozott pályák sorszámát. Minden iskola a verseny kezdetén ily módon kisorsolt pályán teljesíti az összes feladatot.

A FELADATOK KEZDETE:
A pályán a rajt- és célvonal helyét minden csapatnak külön ragasztószalaggal jelöljük. A vonal mögött mindig csak az éppen soron következő játékos állhat, a többieknek a kihelyezett bója mögött kell állva felsorakozniuk.

Minden korcsoport első játékosa megkülönböztető, színes trikót kap. Amikor egy játékos teljesítette a feladatot, a saját sorának a végén törökülésbe kell leülnie. Az utolsó játékos indulásakor a megkülönböztető trikót viselő első játékos feláll, és pacsizik az utolsóként befutóval – ez a feladat vége, ekkor számít teljesítettnek a feladat, vagyis ekkor áll meg a stopperóra.

HIBAPONTOK:
váltási hiba: +2mp
feladat közben elkövetett hiba: +3mp
nem korrigált hiba: +5 mp
A szabályok be nem tartása, vagy sportszerűtlen, fegyelmezetlen magatartás esetén a csapat kizárható az adott feladatból.

A VERSENY HIVATALOS KÖZREMŰKÖDŐI

ZSŰRI:
Az elődöntőben 2 fő zsűri ellenőrzi a szabályok betartását, hatáskörükbe tartozik a vitás hibapontok megállapítása és elbírálása, és az esetleges kizárásokról is ők mondják ki a végső döntést.

JÁTÉKMESTER:
Irányítja és vezeti a játékot.

JEGYZŐKÖNYVVEZETŐ:
A jegyzőkönyvvezető felügyeli a játékot, rögzíti a verseny hivatalos eredményeit, kiszabja a hibapontokat jelentő plusz másodperceket.

PONTÖSSZESÍTŐ:
A jegyzőkönyvvezető által feljegyzett pontokat táblázatban rögzíti és TV-re kivetíti, hogy az eredmények, részeredmények mindenki számára jól láthatóak legyenek.

IDŐMÉRŐK:
Mérik a csapatok időeredményeit, jól látható kézfeltartással jelzik a váltási hibákat, javaslatot tesznek a jegyzőkönyvvezető részére a hibapontok megállapításához, ellenőrzik a versenyzői létszámot

PÁLYABERENDEZŐK:
A feladatoknak megfelelően felépítik, illetve lebontják a versenypályákat, a feladat(ok) során esetlegesen elmozdult eszközöket helyreállítják.

CSAPATKÍSÉRŐK:
Minden csapat mellé biztosítunk egy csapatkísérőt, aki segíti a csapatok, korcsoportok pályára való fel- és lejutását, eligazítását.

CSAPATVEZETŐK:
Csapatvezető kizárólag a csapattal érkező, az iskolát képviselő pedagógus lehet. A csapatvezető esetleges észrevételeit közölheti a zsűrivel és a jegyzőkönyvvezetővel. A feladatok alatt a számukra kijelölt helyen kötelesek tartózkodni. a csapatvezetők felelősek a játék ideje alatti sportszerű viselkedésért. A csapatokkal maximum 2 pedagógus tartózkodhat a pályán, akik a feladatok végrehajtásában nem, csak segítő közreműködőként vehetnek részt. A 2 fő egyike lehet a csapatvezető is (de nem kötelező előírás a csapatvezetőnek a pályán tartózkodnia).

FELADATOK

A verseny 4 alapfeladatból áll. Ezen típusfeladatok lesznek az életkor előrehaladtával bójákkal, eltérő labdákkal, távolságokkal, különböző eszközökkel, nehezítve.
Kérjük, hogy a gyerekek a feladatokat sportszerűen, rendezett sorban állva hajtsák végre. A szabályok be nem tartása, vagy sportszerűtlen, fegyelmezetlen magatartás esetén a csapat kizárható az adott feladatból.

1. UGRÁLÓS FELADAT
Ennél a feladatnál trambulinjaink kapják a főszerepet (nem a nagyméretű, hálóval körbeölelt játéktrambulin, hanem a kisebb, sporttrambulinok), de lesznek benne más, koordinációs eszközök is.

2. GYORSASÁGI FELADAT
A játékosoknak bizonyos távolságban elhelyezett bóják között kell oda-vissza futással teljesíteniük a pályát. Az első osztályosoknak még eszköz nélkül, a többi évfolyamnak azonban különböző méretű labdák nehezítik majd a feladatot. Ennek a feladatnak várják majd talán a legjobban a végét a gyerekek, az egyik kelléket ugyanis ajándékba meg is kapják!:-)

3. LABDÁS FELADAT
A hagyományos focilabda, kézilabda, gumilabda helyett kicsit nagyobbra váltunk – labdavezetés vár a versenyzőkre, de fittball lesz a labdájuk! A kor előrehaladtával különböző módon nehezítünk a pályán (pl. szlalomozás, 360 fokos fordulattétel stb.)

4. ÜGYESSÉGI FELADAT
Ez a feladat ötvözi a gyorsaságot, az önfeledt játékot és az ügyességet. A versenyzőknek különböző járművekkel kell teljesíteniük egy kacskaringós pályát.

PONTOZÁS
A pontozás menete: az elődöntőben minden évfolyamnak 4 versenyszámot kell időre teljesítenie, vagyis csapatonként összesen 16 feladatot. A másodpercben mért időeredményeket minden feladat után pontszámokká konvertáljuk a következőképpen:
Az 1. helyezett 5 pontot kap,
a 2. helyezett 4 pontot kap,
a 3. helyezett 3 pontot kap,
a 4. helyezett 2 pontot kap,
az 5. helyezett 1 pontot kap az esetleges hibapontok (büntetőmásodpercek) figyelembevételével.
Az egy feladat során megszerezhető maximális pontszám: 20 pont.

Döntetlen esetén a másodpercben számolt időeredmények összessége alapján dől el a végeredmény.

EREDMÉNYJELZÉS
Az egyes feladatok után a részeredményeket a Jegyzőkönyvvezető összesíti és írja fel a pálya szélén található táblára, majd az eredmények, részeredmények a Pontösszesítő által felkerülnek a regisztrációs pultnál lévő TV-re is.

HELYSZÍN

AZ ARËNA TÖRÖKBÁLINT A RÉGIÓ EGYEDÜLÁLLÓ, FEDETT, KÖZEL 5000 NM-ES LÉTESÍTMÉNYE, AHOL SZÁMTALAN LEHETŐSÉG NYÍLIK A SPORTOLÁSRA GYEREKEKNEK ÉS FELNŐTTEKNEK EGYARÁNT.
AZ M0-M1-M7 CSOMÓPONTJÁBAN, A TÖRÖKBÁLINTI AUCHAN (VOLT CORA) EGYIK MELLÉKÉPÜLETÉBEN TALÁLHATÓ ARËNA RENDKÍVÜL JÓL MEGKÖZELÍTHETŐ, TÖBB MINT SZÁZ FÉRŐHELYES, INGYENES, SAJÁT PARKOLÓVAL RENDELKEZIK.
PIHENŐNKBEN KÉNYELMES KANAPÉK ÉS BABZSÁK FOTELEK, LCD TELEVÍZIÓK, ÖLTÖZŐINKBEN SZEKRÉNYEK, ZUHANYZÁSI LEHETŐSÉG, BÜFËNKBEN SZÁMOS FINOMSÁG (HOT-DOG, LEPÉNY, POPCORN, ÜDÍTŐK, ÁSVÁNYVIZEK, VITAMINOS ITALOK…) SZOLGÁLJA A FELHŐTLEN KIKAPCSOLÓDÁST.
A JÁTÉKOK A SPORTPADLÓS BORÍTÁSÚ, 20X40 M-ES FUTSAL PÁLYÁNKON KERÜLNEK MEGRENDEZÉSRE.

ISMERD MEG AZ ARËNÁT JOBBAN ITT!

PARTNEREINK

KÖSZÖNJÜK PARTNEREINK FELAJÁNLÁSAIT:
-A GENERALI BIZTOSÍTÓ 20-20.000 FORINTOT AJÁNL FEL A DÖNTŐ 4., 5. ÉS 6. HELYEZETT ISKOLÁJÁNAK;
-AZ IZGILAND FELAJÁNLÁSÁVAL A DÖNTŐ 3. HELYEZETT CSAPATÁNAK TAGJAI AJÁNDÉK BELÉPŐJEGYET KAPNAK A JÁTSZÓHÁZBA;
-A MÁRKA ÜDÍTŐ EGY NAGYOBB TERMÉKVÁLOGATÁSBÓL ÁLLÓ KÜLÖNDÍJAT IS FELAJÁNL A DÖNTŐBEN A DOBOGÓRÓL ÉPPEN LECSÚSZÓ, 4. HELYEZETT ISKOLÁNAK;
-A DÖNTŐ 5. HELYEZETT ISKOLÁJÁNAK VALAMENNYI TESTNEVELŐ TANÁRA EGY SZETT LUANVI MÁRKÁJÚ MELEGÍTŐ RUHÁT KAP AZ LCG SPORT KFT. FELAJÁNLÁSÁBÓL;
-A DÖNTŐBEN A 6. HELYEN VÉGZETT ISKOLA CSAPATA KÜLÖNDÍJKÉNT AJÁNDÉKCSOMAGOT KAP A DM FELAJÁNLÁSÁBÓL;
-A GENERALI BIZTOSÍTÓ VALAMENNYI RÉSZTVEVŐ GYERMEKNEK AJÁNDÉKTÁRGYAT AD AZ ELŐDÖNTŐKBEN;
-MINDEN RÉSZTVEVŐ GYERMEK EGY PÉKSÜTEMÉNYT KAP AZ ELŐDÖNTŐBEN ÉS A DÖNTŐBEN IS AZ AUCHAN TÖRÖKBÁLINT JÓVOLTÁBÓL;
-MINDEN RÉSZTVEVŐ GYERMEK EGY ÜDÍTŐITALT KAP AZ ELŐDÖNTŐBEN ÉS A DÖNTŐBEN A MÁRKA ÜDÍTŐ JÓVOLTÁBÓL;
-VALAMENNYI RÉSZTVEVŐ ISKOLA 10% KEDVEZMÉNYT KAP SPORTSZER VÁSÁRLÁS ESETÉN AZ LCG SPORT KFT. FELAJÁNLÁSÁBÓL;
-AZ IZGILAND KABALAFIGURÁJA MINDKÉT JÁTÉKNAPON MEGLÁTOGATJA A GYEREKEKET VERSENY KÖZBEN, VALAMINT AZ IZGILAND AZ ELŐDÖNTŐK EGYIK FELADATÁNAK A KELLÉKEIT IS BIZTOSÍTJA;
-PARTNERÜNK LESZ A RONI KÖZÉRT, AKI AZ EGYIK FELADAT MEGLEPETÉS KELLÉKÉT AJÁNLOTTA FEL;
-MINDEN CSAPAT KAP EGY KIS ROPOGTATNIVALÓT A CSUDI JÓVOLTÁBÓL AZ ELŐDÖNTŐBEN ÉS A DÖNTŐBEN;
-ELŐDÖNTŐS JÁTÉKNAPON KITELEPÜL AZ ARËNA TÖRÖKBÁLINT TÖBBSZÖRÖS MAGYAR BAJNOK, EURÓPA-BAJNOKI BRONZÉRMES ASZTALTENISZ EDZŐJE, HAJDUSKA RITA, AKINÉL A PINGPONGOZÁST, AZ ADOGATÓGÉPET PRÓBÁLHATJÁK KI A GYEREKEK;
-A HAJDUSKA RITA ÁLTAL VEZETETT TÖRÖKBÁLINTI PINGPONG FELAJÁNLÁSÁVAL MINDEN RÉSZTVEVŐ GYERMEK KAP EGY ÓRA INGYENES PINGPONG EDZÉSRE JOGOSÍTÓ KUPONT;
-A DÖNTŐBEN VENDÉGEINK LESZNEK A FREESTYLE FOCI TEAM MAGYARORSZÁG TAGJAI, AKIK NEM CSAK EGY BEMUTATÓVAL KÉSZÜLNEK, DE AJÁNDÉKOT IS HOZNAK MAGUKKAL;
-PARTNERÜNK A BUBORÉKFOCI BUDAPEST;
-PARTNERÜNK A KONKOLY DEKOR;
-PARTNERÜNK A TOTALLSPORT.COM WEBÁRUHÁZ - TŐLÜK KAPJA KÜLÖNDÍJÁT FACEBOOK JÁTÉKUNK GYŐZTES ISKOLÁJA, EGY 45%-OS KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KUPONT!

KÖZÖNSÉG

A csapatokat diákok, pedagógusok, szülők, hozzátartozók tetszőleges számban elkísérhetik, hogy a verseny ideje alatt szurkoljanak nekik, buzdítsák őket. A versenyszabályzat szerint a fair play betartása mind a csapatok, mind a szurkolók részéről elvárás.

ORVOSI ÜGYELET

A verseny teljes időtartama alatt (mindkét elődöntőn és a döntőn is) orvosi felügyelet áll majd rendelkezésünkre.

FACEBOOK JÁTÉK

A korábbiakban kiírtaktól eltérően – néhány iskola kérését tiszteletben tartva – a Facebook játékunkat nem számítjuk bele a versenybe! Mivel van olyan intézmény, amely nem használja a közösségi médiát, nem lenne etikus velük szemben, ha az extra pontoktól ők elesnének, más iskola pedig előnyhöz jutna.
A játékot azonban nem vetjük el teljesen - a már beérkezett képek és az eredetileg kiírt határidőig, december 8-án éjfélig beérkező képek továbbra is részt vesznek játékunkban. A legtöbb lájkot kapó fényképet beküldő iskola különdíjban részesül. A különdíjért folyó játékban való részvétel fakultatív!
Amennyiben ezt a nyereményt olyan iskola nyeri, amely nem jut tovább a döntőbe, úgy az elődöntő végén kerül átadásra, amennyiben olyan iskola nyeri a különdíjat, amely bejut a döntőbe, úgy a nyereményt a döntőben hirdetjük ki és adjuk át.
A játék leírása még egyszer: Várjuk olyan fényképek feltöltését a Facebookra (ez lehet az iskola saját Facebook oldala, vagy bármelyik tanár, szülő személyes oldala), amelyek a gyerekeket valamilyen iskolai sporttevékenység közben mutatják be. A fotók mellett kérjük az ARËNA Törökbálintot bejelölni, és hashtaggel ellátva beírni a játék és az iskola nevét (#arenatorokbalint #jatsszunkazarenaban #iskolaneve*). A feltölthető képek száma nem korlátozott, mindenki tetszőleges számú képpel nevezhet a játékra.
FACEBOOK JÁTÉKUNK LEZÁRULT, A NYERTES A DIÓSDI EÖTVÖS JÓZSEF NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA LETT, AKINEK A FOTÓJÁRA 144 LÁJK ÉRKEZETT!
AZ ISKOLA NYEREMÉNYE EGY 45% KEDVEZMÉNYRE JOGOSÍTÓ KUPON A TOTALLSPORT.COM WEBÁRUHÁZ ÜZEMELTETŐJE, A GOAL HUNGARY KFT. FELAJÁNLÁSÁVAL.

TOP