Huszai László István vagyok, 1964 júniusában születtem Budapesten.
Már gyerekként nagyon vonzódtam a küzdősportok és harcművészetek iránt. Így visszatekintve, közel 35 éve foglalkozom különböző ágazataival.
De ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük az elején. Az általános iskolában volt lehetőségem beiratkozni Shotokan karatézni és hála akkori mesteremnek, Tix Richárdnak, nagyon megszerettem és elég magas szinten meg is tanultam. Jelenleg 3 danos mesteri vizsgával rendelkezem. Sokat jártunk versenyekre, és amikor Magyarországra is elérkezett az All Style Sport Karate - népszerűbb nevén Kick Box -, lehetőségem adódott a ringben lévő harc megtanulására is.
Váltottam, és hosszú éveken át versenyeztem a küzdősport minden változatában a Hunyadi Sport Egyesületben. 1986-tól, mint válogatott versenyző és mint úttörői ennek sportnak, sokat jártunk iskolákba bemutatókat tartani és népszerűsíteni ezt az új fajta küzdősportot. Később elkezdtük a sportág oktatását,  így elég fiatalon debütálhattam edzőként.

Köztudott, hogy a Kick Box több harcművészeti stílust ölel magába, így kiegészítő sportágakat kellett tanulni. Így kerültem a Vasas Box Klubhoz, ahol egy kiváló mestertől, Bódis Gyula mesteredzőtől tanulhattam. Általa nagyon megszerettem az ökölvívást, de ehhez az akkori Vasas boxolók is nagyon sokat hozzátettek. Ennek már közel 35 éve. Igazából az ökölvívásban csak csapatversenyeken indultam, de az ott megszerzett tudást nagyon is tudtam alkalmazni a Kick Box Full Kontakt versenyeken.

LACI

Több egyesületnél voltam segédedző, amely során szintén rengeteg tapasztalatot szereztem. Ám igazából mindig is az ökölvívás tetszett a legjobban, és azt tanultam leginkább különböző mesterektől, különböző stílusokban. Így kerültem ki Németországba, először a Challenge Box klubhoz, ahol több mint egy évet dolgoztam hobbi és gyerek edzőként. Itt is volt egy két versenyző, akinek nagyon sokat tudtam segíteni a felkészülésben.

Ennél a klubnál figyelt fel rám Horst Gaust, akit a német ökölvívásban nem nagyon kell bemutatni. Ő egy élő legenda, egy ikon. Több könyve is megjelent a német ökölvívásról és  nem utolsó sorban a 60-as 70-es évek többszörös német bajnoka. Ő említette, hogy hosszú évek után  újra megnyitja kapuit a híres CSC Frankfurti Box Klub, és ennek a közel 100 éves, patinás jó nevű, többszörös Bundesliga bajnok csapatnak lehetnék a vezető edzője. Gaustnak nagyon tetszett a stílusom és az ahogy tanítom az ökölvívást a kezdőknek és a versenyzőknek egyaránt.
Azt hiszem, ez egy igazi elismerése a munkámnak.

De azt se felejtsük el, hogy ennél a klubnál már egy-két magyar letette a névjegyét. Hranek Sándor 11-szeres magyar bajnok, Alvics Gyula, és nem utolsó sorban Füzesi Zoltán is itt boxolt a 80-as években, akik mellesleg jó barátaim. És amire igazán büszke vagyok, hogy 86-ban, pont Hranek Sanyi utolsó kiütéses mérkőzése döntött arról, hogy a CSC Frankfurt lett a Bundesliga bajnoka. És most, az ezredforduló után, megint egy magyar tette le a névjegyét ennél a klubnál jómagam nevében. Igaz, most mint edző. Edzői és menedzseri diplomáimat is Németországban szereztem, és jelenleg is a GBA szervezet tagjaként működök.

De minden jó álom egyszer véget ér. Hazajöttem, és most már mint saját box klub tulajdonos próbálok bajnokokat nevelni, gyerekeket és hobbistákat tanítani az ARËNA jóvoltából és segítségével.

ÓRÁIM AZ ARËNÁBAN

HÉTFŐ-PÉNTEK:
9:00-10:30
HÉTFŐ, SZERDA, PÉNTEK:
18:00 - 19:30
GYEREK BOX
KEDD, CSÜTÖRTÖK:
17:00 - 18:0

TOP