Sport és oktatási múlt:
1996-tól már amatőr keretek között, versenyszerűen kerékpároztam és a téli felkészülés során próbáltam ki először a Spinning® Programot mint kiegészítő edzést. Nagyon megszerettem és 2005 óta Spinning® oktatóként is dolgozok. Innentől már háttérbe szorult a versenyszerű tekerés és az ott szerzett tapasztalatokat oktatóként igyekszem hasznosítani. Az oktatáshoz szükséges szakmai kritériumokat a Testnevelési Egyetem felnőttképzési rendszerében végeztem el, először Testépítő Fitness sportoktató, majd Kerékpár edző végzettség formájában. Emellett (mivel a Spinning® Program nagyon sokat épít a mentális tréningre is) elvégeztem egy jógaoktatói tanfolyamot is, melynek mozgás és elméleti anyaga nagyon jól kiegészíti a teremkerékpáros tevékenységet. Mesteroktatóként pedig aktívan részt veszek a hazai oktatóképzésben és továbbképzésben. 2013-ban pedig a Miamiban megrendezett World Sport and Spinning® Conference rendezvényen elsajátítottam a teljesítménymérésre alapuló edzéselméletre felépített SpinPower™ teremkerékpáros oktatási rendszert.

ANDREW - MESTEROKTATÓ

PULZUSMÉRÉSSEL ÖSSZEKÖTÖTT ÓRA

ÓRÁIMRÓL:
Spinning® óráimmal szeretném a szabadidő sportolókkal megszerettetni a mozgás örömét, valamint elsajátíttatni vendégeimmel a testedzés biztonságos végzéséhez szükséges irányleveket, ismereteket. Megtanítani őket, hogy objektíven lássák helyzetüket, reális célokat tűzzenek ki maguk elé és azok megvalósítása révén kellő önbizalmat szerezzenek, erőt nyerve ezzel az élet más területén jelentkező kihívások legyőzéséhez is. Polar OwnZone™ és kerékpár edzőként kiemelten fontosnak tartom a megfelelő intenzitással történő munkavégzést, melyet leginkább a pulzuskontrollált edzésmunka biztosít. Óráimban kihangsúlyozom a Spinning® Program mentális tényezőit, mely kiemeli ezt a mozgásformát a többi indoor cycling irányzat közül. A hétköznapi rohanásban, munkában megfáradt emberek részére fontos ez a mentális kikapcsolás. Szükséges amiatt is, hogy megértsék, elfogadják és merjék alkalmazni a Spinning® Program egyik fontos elemét, a terhelés személyre szabottan történő meghatározását. A mozgás fizikai részére vonatkozóan ezt a kontrollt a pulzusterhelés kommunikációja mellet az érzékelt erőkifejtés segítségével is meghatározom, így mindenki meg tudja érezni, be tudja állítani a számára szükséges terhelési szintet.

Nem csak egyszerűen egy edzést, egy órát, egy foglalkozást kívánok tartani vendégeimnek, hanem egy élményt, egy önfeledt, de végig kontroll alatt tartott utazást, mely során megismerik és felfedezik saját határaikat, melyeket lassan de biztosan lépésről lépésre kitudnak tágítani.

MOTTÓM:
„A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény.”… Muhammad Ali

ÓRÁIM AZ ARËNÁBAN
HÉTFŐ:
17:00-18:00 ÉS 18:00-19:00
KATÁVAL VÁLTVA

SZERDA:
17:30 - 18:30
18:30 - 19:30

VÉGZETTSÉGEIM:
• 2016 - Nasara International Tapin Academy - Basic course
• 2013 - SpinPower™ Specialist – Mad Dogg Athletics®, Inc (teljesítmény mérésen alapul Spinning® program koncepció)
• 2012 - Spinning® Mesteroktató - A nemzetközi Spinning® Mesteroktatói csapat tagja
• 2010 - Jóga oktató - Body and Soul Pilates Academy
• 2008-2009 - Kerékpár Edző - Semmelweis Orvostudományi Egyetem Testnevelési Kar Továbbképző Intézet
• 2006 - Polar OwnZone™ Cycling Edző - Polar Hungary
• 2006-2007 - Testépítő Fitness sportoktató - Semmelweis Orvostudományi Egyetem Testnevelési Kar Továbbképző Intézet
• 2005 - Spinning® oktató - Mad Dogg Athletics®, Titness Trade Hungary

TOP