BIKE WITH BABY

AVAGY SPINNING(R) MAMÁKNAK BABÁKKAL

  • KISMAMÁKNAK ÉS ANYUKÁKNAK A SZÜLÉS UTÁNI 8. HÉTTŐL
  • GYERMEKEKNEK 8 HETESTŐL 2 ÉVES KORIG
  • SZAKKÉPZETT HORDOZÁSI TANÁCSADÓ SEGÉDKEZÉSÉVEL
  • A HORDOZÁSI ESZKÖZ BIZTOSÍTOTT
  • NAGYOBB GYEREKEKNEK BABAKARÁM ÉS FELÜGYELET
  • BABABARÁT HANGZÁS
  • MAMABARÁT TEMPÓ

NA DE MI IS AZ A BIKE WITH BABY?

BIKE WITH BABY az egyik legjobb, leghatékonyabb és legbababarátabb kardio edzésprogram kismamáknak, friss anyukáknak. Az órákat kizárólag BWB oktatói szakképesítéssel rendelkező Spinning(R) instruktorok tarthatják szakképzett hordozási tanácsadók jelenlétével és segítségével. 

BWB program kitalálója, megvalósítója és első oktatója Bálint Katica, aki a teljesség igénye nélkül: kerékpár edző, Spinning(R) instruktor, szülésznő, hordozási tanácsadó, ashtanga jóga rajongó és gyakorló, és két gyönyörű kisfiú anyukája.

Elmondása szerint a két szakemberrel tartott órafelépítés praktikus szempontból is fontos: ha rendelkezik is hordozási tanácsadó képesítéssel a BWB oktató, akkor sem lenne elég szeme és keze ahhoz, hogy egy órán az oktatói és a tanácsadói feladatokat is ugyanazon a színvonalon láthassa el - márpedig ez az óra több szempontból is különleges, és eltér egy hagyományos csoportos órától.

Az ARËNA BWB oktatója Gál-Szabó Kata, segítője Andrássy-Brunner Babett szakképzett hordozási tanácsadó lesz.

ANDRÁSSY-BRUNNER BABETT
Hordozási tanácsadó

Sport- és jógaoktatóként fontos helyet foglal el a mozgás az életemben - mondhatni életszükséglet, 2 kisgyerek anyukájaként pedig rengeteget köszönhetek a babahordozásnak. 2 és fél éve végeztem hordozási tanácsadóként, Törökbálintra költözésünk előtt Budapesten is segítettem BWB órákon. A Bike With Baby órák hordozási tanácsadójaként az anyukáknak a babájuk megfelelő eszközbe helyezésében segítek, és abban, hogy mind anyukák, mind a babák jól érezzék magukat az óra közben.

GÁL-SZABÓ KATA
Spinning(R) instruktor, Bike with baby oktató

Kétgyermekes anyukaként tudom, hogy mennyire nehéz megoldani pici babával, ha sportolni szeretne az ember. Gyermekeim születésénél nekem is nélkülöznöm kellett a Spinning(R) órákat, ezért amikor elkezdtem Spinning(R) oktatóként tevékenykedni elhatároztam, hogy szeretnék olyan órát tartani, ahol a babák jelen vannak a tekerés alatt. Ekkor találkoztam a Bike with baby programmal. Azonnal tudtam, hogy ezt nekem találták ki. 😉 Középpontban a biztonság és az egészségtudatos tekerés!

BIKE WITH BABY ÓRA MINDEN KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN

10:00-11:15

ELSŐ ALKALOM:
2020. JÚNIUS 30.

ÁR:
2.000 Ft/alkalom
5 ALKALMAS BÉRLET: 9.000 Ft

Az ár magában foglalja a 75 perces órát, a hordozási tanácsadó segítségét, és szükség esetén a hordozókendő biztosítását.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

bwbarena@gmail.com

GYERE, ÉS PRÓBÁLD KI TE IS A BIKE WITH BABY-T, HA...

 - Várandósan is aktív vagy, de szeretnéd, ha edzésedet egy kompetens edző tartaná, aki maga is bringázott babával a hasában és egészségügyi ismeretei is vannak!
 - Hordozod a babádat.
 - A szülés után (is) hiányzik a mozgás, de nem tudod kire bízni kisbabádat arra a 1,5-2 órára sem, amire szükséged lenne ehhez.
 - Szeretnéd kicsinyedet a legjobb helyen tudni, mialatt sportolsz - úgy, hogy ez számára is kellemes élmény legyen.
 - "Adsz" a hordozás módjára, a használt hordozóeszközök minőségére, ezért igényled a hordozási tanácsadó jelenlétét, akinek segítsége, igény szerint a hordozóeszközök használata a szolgáltatás részét képezi.
 - A fentiek bármelyike igaz Rád, de sem kerékpáros, sem hordozós múltad nincs.
 - Mindenkinek volt ELSŐ órája, úgyhogy várunk szeretettel!

Bár az egészségügyi veszélyhelyzet megszűnt, létesítményünkben és termeinkben továbbra is fokozottan ügyelünk a tisztaságra és fertőtlenítésre. Téged is kérünk, hogy érkezéskor használd a recepciónkon kihelyezett kézfertőtlenítőt, hozz saját törölközőt és a bringákat használat előtt és után is fertőtlenítsd le! Köszönjük!

BIZTOS SZÁMTALAN KÉRDÉS MERÜL FEL BENNED, AMIKRE VÁLASZT SZERETNÉL KAPNI, A LEGTÖBBJÜKRE TALÁN MÁR ITT MEG IS TALÁLOD! NÉZZ KÖRÜL GYAKORI KÉRDÉSEINK KÖZÖTT!

SAJÁT, GYERMEKED ÉS EGYMÁS BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN ELENGEDHETETLENÜL FONTOS, HOGY A BWB ÓRÁN BETARTSD A ÓRÁRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOKAT, HÁZIRENDET!

A CÉL, HOGY MEGTÖLTSÜK GALÉRIÁNKAT A SAJÁT KÉPEINKKEL, DE ADDIG IS, AMÍG AZOK NEM KÉSZÜLNEK EL, ÍME ÍZELÍTŐNEK NÉHÁNY MÁS BWB ÓRÁN KÉSZÜLT KÉP!

BIKE WITH BABY HÁZIREND

1. A kerékpárra csak teljesen készre megkötött hordozóeszközben lévő babával, vagy baba nélkül (azaz egyedül) lehet felülni. A BIKE WITH BABY órán kizárólag háti hordozás lehetséges. 
2. A babát/kisgyermeket nem lehet kormányra ültetni, csípőn hordozni és/vagy szoptatni kerékpáron ülve. A kisbabáját bárki, bármikor megszoptathatja az óra alatt a teremben is, miután leszállt a kerékpárról.
3. A kormányt a kerékpáron ülve mindig legalább egy kézzel kötelező fogni. Leszállás után a baba levételében és a szoptatás utáni hátratételben igény szerint a hordozási tanácsadók segítenek.
4. Az oktató minden anyával, aki első BIKE WITH BABY órájára érkezik, egyénileg konzultálva, a körülményeket figyelembe véve beszéli meg az órán érvényes biztonsági szabályokat. Ezt az anya köteles betartani a saját és gyermeke biztonsága érdekében.

Az oktató néhány perces beszélgetéssel tájékozódik az édesanya sportmúltjáról, kondicionális állapotáról, céljairól, az esetleges speciális körülményekről, amikről az órán való biztonságos részvétel érdekében tudnia kell.

5. A BIKE WITH BABY órákon a hordozási tanácsadó nem komplett tanácsadást nyújt, pusztán a babák hátratételében segít minig egyénre szabottan, az anya és az általa közösen megválasztott eszközzel és kötésben.
Van lehetőség hordozási tanácsadásra is, ahol a tanácsadók házhoz mennek a családhoz, ezeket meg lehet beszélni az óra előtt vagy után is, illetve privát úton, de ez az óra nem erről szól. Egy komplett hordozási tanácsadás 2-3 órán át tart és egy kötés bemutatását, megtanítását és részletes begyakorlását tartalmazza. Erre nem alkalmas az a 15 perc, ami az óra elején a babák hátratételére rendelkezésünkre áll.
6. A BIKE WITH BABY Programban használható minden olyan hordozóeszköz, amely háti hordozásra alkalmas és térdhajlattól térdhajlatig alátámasztja a hordozott kisgyermeket. Ezt minden esetben a hordozási tanácsadó ellenőrzi le. Ha az anya hordozóeszköz nélkül érkezik, akkor a BIKE WITH BABY Program készletéből a hordozási tanácsadó választ számukra megfelelő eszközt, az egyéni igényeik alapján.
7. A hordozási tanácsadó jelenléte a balesetmegelőzés érdekében is kívánatos, ezért minden helyzetben az órán részt vevő babákkal, kisgyerekekkel kapcsolatban az észrevételei és szavai az oktatóéval egyenrangúak.
8. Nagyobb gyermeket, testvért kizárólag csak az óra helyszínét biztosító klub gyermekmegőrzőjében vagy ha a klub rendelkezésünkre bocsájtja, akkor a kerékpáros termen belül elhelyezett babakarámban lehet hagyni. A babakarám egy légtérben van a kerékpárokkal, így látó- és hallótávolságban van egymástól anya és gyermeke. Más esetben gyerekek nem tartózkodhatnak a kerékpáros teremben az óra ideje alatt.
9. Kb két éves kortól érdemes törekedni rá, hogy ha a kisgyermek már nem szívesen marad meg édesanyja hátán vagy a babakarámban, akkor az édesanya beszoktassa őt a gyermekmegőrzőbe.Természetesen a kötődő nevelés szellemében nem várjuk el, hogy ez néhány percnél hosszabb ideig tartó sírás vagy feszültség árán történjen meg, így ekkora kisgyerekkel a cél megbeszélni (az ő értelmi szintjén), hogy amíg anya az órán vesz részt, addig ő a hordozási tanácsadó felügyelete alatt a babakarámon belül játszhat.Ha ebben a kicsi egyelőre még nem partner, akkor az édesanyjának kell megnyugtatnia őt saját kisgyereke és az óra többi résztvevője nyugalmának és testi épségének érdekében.
10. Innivalót csak a sportkupakos palackban, kulacsban, a fitneszklub területén vásárolt palackban, a baba részére pedig kifolyásgátló szeleppel ellátott cumisüvegben lehet behozni.Nem morzsálódó, nem elkenődő ételt be lehet hozni a kisgyerekeknek, amennyiben az adott fitneszklub engedélyezi ezt.
11. A kerékpáros terem ajtaját lehetőség szerint mindig csukva kell tartani óra alatt.

12. Ha hordozott babával/kisgyermekkel kezdesz el járni hozzánk és időközben újra várandós leszel, kérlek jelezd az oktató felé, akihez jársz! Természetesen diszkréten kezeljük a titkodat, amíg Te nem teszed publikussá, de a kettőtök érdekében fontos tudnunk, ha már valójában hárman ülnétek a kerékpáron!Várandósan lehet hordozni a megfelelő hordozóeszközben és kötéssel a civil életben.
Várandósan lehet kerékpározni. 
Hordozott babával, várandósan kerékpározni viszont nem lehet a BIKE WITH BABY órákon! 
Ha egy mód van rá, várandósságod alatt a hordozós korú kisgyermekedet inkább hagyd a babakarámban az óra ideje alatt, vagy fokozatosan szoktasd őt be a gyermekmegőrzőbe! Ha megteheted, szólóban is szeretettel várunk, a hordozott kisgyerek nem "feltétele" az órán való részvételnek. :)

Köszönjük, hogy végigolvastad és mindannyiunk érdekében betartod a Házirendet!

Köszönet a képi és írásos anyag felhasználásának engedélyezéséért Bálint Katicának és a bikewithbaby.hu-nak!

TOP