Bak László vagyok, 5. danos (Aikikai, shidoin) Aikido oktató, az Aikido Shinbukan Dojo vezetője (dojocho).

A kilencvenes évek elején kezdtem aikidozni Kozsuharov Ognjan irányítása alatt. Ez idő alatt az Aikido mellett rövid ideig gyakoroltam a Muso Shinden Ryu Iaidot, és a Zen Nihon Kendo Renmei Jodot. 1996-ban csatlakoztam az akkor megalakult Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületéhez (MKDE), ahol Szabó Balázs keze alatt folytattam a gyakorlást.
A kilencvenes évek végén tanultam Kitayama Toshiyukitól is (Sugawara Shigeru Hombu shihan tanítványa), aki abban az időben a Rendőrtiszti Főiskolán oktatott.
1997 és 2001 között a Tan Kapuja Buddhista Főiskola Aikido szakirányának hallgatója voltam.
1998 tavaszán Japánba utaztam az Aikido Kobayashi Dojoba, ahol 3 hónapot töltöttem el, mint bentlakó tanítvány.

Ez év végén Kobayashi sensei ösztönzésére indítottam el első gyerek csoportomat Visegrádon, majd 1999 tavaszán az első felnőtt csoportomat is Esztergomban.

LÁSZLÓ - DOJOCHO

AIKIDO PILLANATKÉPEK

2000-től -csupán néhány év kihagyással - minden évben elutazok Japánba gyakorolni, szemináriumokon tanulni. 2008-ban részt vettem a Kobayashi Dojo 40 éves évfordulójára szervezett ünnepségen is.

2003-ban Esztergomban építettem fel saját dojomat, azóta Esztergomban is élek és oktatok.
Ugyanez év tavaszától rendszeresen veszek részt Kobayashi dojo oktatók vezette szemináriumokon Európában (Szófia, Olsztyn, Bytom, Duisburg, Riga, Liepaja, Athén, Stockholm, Belgrád, Bath).
Évente többször utazok külföldre - főleg Európán belül - szemináriumokra tanulni, a szervezeti kapcsolatokat fenntartani és erősíteni, időnként tanítani (Bulgária, Horvátország).

SZEMLÉLETEMRŐL:
A gyakorlás és dojovezetés terén a japán Kobayashi Dojoban személyesen tanultak és tapasztaltak torzításmentes közvetítésére törekszem. Aikidomra és gyakorlási szemléletemre Kobayashi Yasuo shihan-on kívül nagy hatást gyakorol  Urban Aldenklint Aikikai shihan Svédországból.

Legfontosabbnak a következetes, rendszeres és szigorú gyakorlást tartom, ami az aikido befogadásának és átadásának egyetlen módja.

EDZÉSEIM AZ ARËNÁBAN

GYEREK CSOPORT (7-12 év)
HÉTFŐ: 17:30 - 18:30
SZERDA: 18:00-19:00

GYEREK CSOPORT (4-6év)
SZERDA ÉS PÉNTEK: 17:00 - 18:00

FELNŐTT CSOPORT
HÉTFŐ: 19:30 - 21:00
SZERDA: 20:00 - 21:00
PÉNTEK: 19:00 - 20:30

VÉGZETTSÉGEIM:

• Aikido oktatói szakképesítéssel rendelkezem
• Az Aikikai Hungary Technikai Bizottságának tagja vagyok

TOP